Laxrätt i köket på Görvälns Slott

Mästarklass enligt White Guide 2015

Nu har White Guide för 2015 kommit ut och Görvälns Slott kan stolt konstatera att vi fick bedömningen ”Mycket intressant och väl genomförd matlagning i mästarklass”. Givetvis ger det oss extra energi att fortsätta att utveckla vår produkt när de i sitt omdöme skriver:

”När man satt sig vid bordet och lagt den stärkta linneservetten i knät blir det åka av, måltidsupplevelsen är av det slag som man sällan glömmer. I de enkla menyerna ges en kort förklaring till vilka komponenter och råvaror som ingår. Skreitorsk heter en av förrätterna och under den rubriken står det ”omelett, picklesmajonnäs, syrad lök och torkad potatis”. Vår vänliga servitör förklarar kort hur rätten är tillagad men våra förväntningar överträffas flera gånger om av den komposition av tamago (japansk omelett), pinfärsk, rå torsk och picklad rödlök som landar på bordet. Till detta serveras en frasig, nyfriterad krokett av torsk och mosad potatis samt knaprigt, gyllenbrunt tunnbröd som bakats av torkad potatis och torsk. Hela måltiden överraskar oss på samma sätt och vi får uppleva välsmakande och djärva kompositioner från ett kök som behärskar matlagningskonstens hela register.”

Under hösten 2015 kommer vi dessutom att renovera restaurangen och lansera den under ett eget namn, vilket kommer att höja upplevelsen ännu ett snäpp.

Välkomna förbi!