Vinprovning & middag 28/1 och 29/1

Vi bjuder in en del av Italien till Görvälns Slott med vinprovning och middag 28:e och 29:e januari! Vinerna kommer från ColleMassari Wine Estates, och dess olika vingårdar, i italienska Toskana via importören Jakobsson & Söderström och tillsammans med en speciellt framtagen meny som harmoniserar med vinerna kommer du få en smakrik upplevelse.

TIDER & DAGAR

  • Fredag 28 januari kl 18.00
  • Lördag 29 januari kl 16.00 eller 17.00

VINER: Melacce Vermentino, Collemassari -20. Grattamacco Bolgheri Vermentino DOC -19. Ugolforte Brunello di Montalcino DOCG -16. Poggio di Sotto Rosso di Montalcino DOC -18 (tillval). Grattamacco Rosso Bolgheri Superiore DOC -17. L’ Alberello Rosso Bolgheri Superiore DOC -18. Orto del Prete Vermentino PassitoMaremma DOC -15.

MENY

  • Antipasti – Charkuterier, inlagda grönsaker, lantbröd
  • Sotad Havskräfta – Tomat, fiorina, örter 
  • Hängmörad biff – Polenta, tryffel, vintersallad  
  • Havsgus – 24 månader, Pistage, havssalt 
  • Toscapäron – Mandelkaka, maräng, vaniljglass

PRIS: Vinprovning & middag 2 200 kr / person

Om ColleMassari

ColleMassari Wine Estates består idag av fyra olika vingårdar från 3 olika områden. Castello ColleMassari ligger i bergen vid Amiata, mot kusten. Här är ett mycket gynnsamt klimat för odling. Arealen sträcker sig över 1200 ha varav 110 ha är vinodling, 60 olivodling. Gården är omgiven av skogsmarker. Kriterierna för ekologiskt jordbruk följs och de är certifierade av ICEA. Jordmånen domineras av sandsten, lera och grus. Sangiovese är den mest odlade blå druvan, till ca 80 %. För vita viner gäller den gröna druvan Vermentino, upp till 85 %. Resterande vitt produceras på Greco bianco. Castello ColleMassari och Grattamacco, två olika lägen i Toscana, drivs av Claudio Tipa och hans fru. Castello ColleMassaris viner görs på udden som heter Maremma i sydvästra Toscana och Grattamacco ligger i Bolgheri en bit in från kusten i provinsen Livorno. Grattamacco har  sedan lång tid tillbaka statusen som en av Toscanas absoluta topproducenter. ColleMassari fick utmärkelsen ”Winery of the year 2014” av Gambero Rosso. De två andra vingårdarna ligger i Montalcino och består av ikonhuset Poggio di Sotto och senast förvärvet San Giorgio.

Boka på hello@gorvalnsslott.se

#toscana #collemasari #jakobssonsoderstrom #gästspel #vinprovning #middag

www.js-vin.comwww.collemassariwines.it