top of page

10 juni - Ät vilda växter med Lisen Sundgren

Ät vilda växter med forager och herbalist Lisen Sundgren

Att äta vilda växter är inte bara en global trend med historiska rötter utan också gott, näringsrikt, lustfyllt, miljövänligt och väldigt kreativt. Och ett fantastiskt sätt att knyta an till naturen.

Som en del i vår satsning på Hållbar Gastronomi vill vi inspirera till att använde allt det goda som finns i naturen till din matlagning. Följ med på en aptitrunda bland det vilda! Vi utforskar Görvälns naturreservat och kanske hittar vi maskrosor, röllika och kirskål - alla smakrika och användbara. Lisen berättar om hur de vilda växterna kan användas till mat, huskurer och goda drycker. En härlig trädgårdslunch i restaurang Poppys ingår och passa gärna på att besöka årets grönsaksodlingar vid Trädgårdsmästarvillan samt vår nya örtagård.

Om Lisen Sundgren:

Lisen Sundgren från LIfe by Lisen är herbalist, forager, författare, natur- och skogsterapiguide, meditationslärare och diplomerad kostrådgivare. Hon håller föredrag, workshops, vilda växtvandringar, skogsbad, breath walks och meditation för återhämtning och kreativitet.


Plats: Samling vid slottet 10:50 Tid: 11:00-14:30, (vandring i 90 min)

Pris: Vandring inklusive lunch i Poppy's Trädgårdsrestaurang - 575 kr

Bokning: Maila till hello@gorvalnsslott.se


I år har Stockholm har utsetts till ”European Capital of Gastronomy 2023” och vi är stolt innehållspartner till programmet.



bottom of page