Restaurang Galleriet på Görvälns Slott

På Görvälns Slott  jobbar passionerade matlagare. Vår köksmästare Andreas Printz och de övriga i gänget lagar mat efter konceptet Clean Eating by us™. Att ta tillvara på det svenska matarvet är också viktigt och därför väljer de noga råvaror ur Mälardalens skafferi och kryddar till det med globala influenser. Det är så Galleriet- gänget kreerar nya och spännande rätter som får smaklökarna att slå volter.

I år fick vi en fantastisk recension i White Guide.

”Köket går i det nysvenska spåret där de två fyrarättersmenyerna är något av fynd. Det finns även à la carte. Den inledande potatisrätten visar tydligt kökets ambitioner. Sorten Snöboll serveras i form av en rökt kräm, som picklade flortunna skivor och som frasigt rasp toppat med forellrom och krasse. Det är snyggt, gott och modigt. Äntligen lite nyskapande i potatislandet! Dumplingen av karljohan med kålrotsblommor och svampbuljong är ett litet konstverk för öga och gom. Den bakade regnbågen överraskar i sin enkelhet med en ostron-majo, sotad purjo, råkost på fänkål och skaldjurssmör. Elegant!”

Lugn skön stämning, fantastisk mat och bra service. Det är restaurang Galleriet. Precis som övriga hotellet är vi Adults Only, det vill säga att vi välkomnar gäster från 16 år.

När vill du äta hos oss?

DET SENASTE FRÅN @RESTAURANG_GALLERIET

DET SENASTE FRÅN GALLERIET

Utmärkelser